Πώς επιλέγουμε αγώνες και σημεία;

Τι αγώνες παίζουμε;


Παίζουμε αγώνες που μπορούν να στηριχθούν ως ένα σημείο στα προηγούμενα αποτελέσματα της ομάδας. Η μελέτη των προηγούμενων αγώνων μπορεί να μας συμβουλέψει για τη φόρμα της ομάδας, τη δύναμη της έδρας (ή την δύναμη της ομάδας στα εκτός έδρας), τον αριθμό των γκολ που πετυχαίνει και δέχεται.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παίζουμε μόνο αγώνες πρωταθλήματος (όχι κύπελλα, λιγκ καπ, ευρωπαϊκούς, φιλικά, πλεϊ οφ, εθνικές ομάδες κλπ.). Αυτοί οι αγώνες διεξάγονται σχεδόν σε τακτική βάση (συνήθως κάθε εβδομάδα), δίνοντας μας την ευκαιρία να «προβλέψουμε» με ικανοποιητικά ποσοστά επιτυχίας το αποτέλεσμα. Αντίθετα, τα ευρωπαϊκά ματς, που είναι λίγο-πολύ νοκ άουτ (ακόμα και όταν μιλάμε για ομίλους), οι αγώνες κυπέλλου και λιγκ καπ είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι στατιστικά, ενώ πολλές φορές το κίνητρο μπορεί να μας είναι άγνωστο.


Για τον ίδιο λόγο δεν παίζουμε αγώνες πρωταθλήματος τις πρώτες 4-6 αγωνιστικές (που οι ομάδες δεν μας δίνουν επαρκή στατιστικά στοιχεία και δεν είναι και «ώριμες» αγωνιστικά, εκπλήσσοντας πολλές φορές και τους ίδιους τους προπονητές τους) αλλά και τις τελευταίες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος (όπου πολλές φορές το μονόπλευρο κίνητρο μπορεί να γίνει άγχος και να γυρίσει εύκολα μπούμερανγκ, ενώ χάνεται συνήθως κάθε έννοια πρόβλεψης των under-over).


Συμπερασματικά, παίζουμε ΜΟΝΟ αγώνες πρψταθλήματος, ΜΟΝΟ μετά την 5η-6η αγωνιστική και ΜΟΝΟ μέχρι να φτάσουμε στις 4 τελευταίες αγωνιστικές.


Τι σημεία ποντάρουμε;


Ποντάρουμε σε άσους ή διπλά ανάλογα με:


Την φόρμα και την απόδοση της ομάδας στα τελευταία 4-6 ματς (με ιδιαίτερη βαρύτητα φυσικά στα τελευταία 2),
Την επίδοση της ομάδας εντός έδρας (αν παίζουμε άσο) ή εκτός έδρας (αν παίζουμε διπλό)


Την ψυχολογία της ομάδας (κίνητρο, καλό κλίμα λόγω αγωνιστικών ή μη αιτιών, όπως οικονομική κατάσταση, στήριξη από τους οπαδούς, σχέσεις των παικτών μεταξύ τους)


Τις απουσίες που έχει (ή δεν έχει η ομάδα) και πόσο σημαντικές είναι αυτές για τη λειτουργία της.


και με απαραίτητη προϋπόθεση ότι η αντίπαλη ομάδα συνηγορεί σε ήττα (κακή φόρμα, κακή επίδοση εντός ή εκτός έδρας, απουσίες, μικρό κίνητρο ή κακό κλίμα).


Το πόση βαρύτητα έχει κάθε ένας από τους παραπάνω τομείς αξιολόγησης, δεν μπορεί να ειπωθεί οικουμενικά. Σε κάθε παιχνίδι, ο παίκτης είναι αυτός που κρίνει για τον εαυτό του ότι π.χ. η αντίθετη φόρμα των ομάδων είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα υπέρ της μιας ομάδας σε δύο ή παραπάνω από τους προαναφερθέντες τομείς (και φυσικά το πλεονέκτημα αυτό να μην αναιρείται από τους υπόλοιπους).


Οσο μεγαλύτερες αντιθέσεις κρίνουμε ότι υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων σε 2 ή περισσότερους από αυτούς τους τομείς, τόσο πιο «ασφαλές» είναι το ποντάρισμά μας στον διαφαινόμενο «άσο» ή «διπλό».


Ποντάρουμε σε under ή over ανάλογα με:


1. Τη στατιστική των under-over μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, και ειδικότερα στα εντός έδρας (για τη γηπεδούχο) και στα εκτός έδρας (για τη φιλοξενούμενη). Ενα ρεκόρ 8-2 under εντός έδρας για τη γηπεδούχο και 9-1 under εκτός έδρας για τη φιλοξενούμενη, κλίνει τη σκέψη μας σε μεγάλο βαθμό προς το under.


2. Τη στατιστική των γκολ (υπέρ και κατά) μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, και ειδικότερα στα εντός έδρας (για τη γηπεδούχο) και στα εκτός έδρας (για τη φιλοξενούμενη). Αν ο μέσος όρος των γκολ της γηπεδούχου είναι πάνω από 3 ανά αγώνα (π.χ. 19-16 σε 10 εντός έδρας αγώνες, δηλ. 35/10=3,5 γκολ ανά αγώνα), είναι ένα καλό κριτήριο προς το over (το ίδιο και για τη φλοξενούμενη ομάδα στα εκτός έδρας γκολ). Αναλογα, αν ο μέσος όρος των γκολ της γηπεδούχου είναι κάτω από 2 ανά αγώνα (π.χ. 10-8 σε 10 εντός έδρας αγώνες, δηλ. 18/10=1,8 γκολ ανά αγώνα), είναι ένα καλό κριτήριο προς το under (το ίδιο και για τη φλοξενούμενη ομάδα στα εκτός έδρας γκολ).


3. Τη στατιστική των under-over στα τελευταία έξι ματς (με τον ίδιο τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω και με ιδιαίτερη βαρύτητα στα τελευταία τρία ματς).


4. Τη στατιστική των γκολ στα τελευταία έξι ματς (με τον ίδιο τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω, 18+ γκολ στα τελευταία έξι ματς μας οδηγούν προς το over, 12- γκολ στα τελευταία έξι μαατς μας οδηγούν στο under).
5. Τις απουσίες που πιθανόν να έχουν οι δύο ομάδες (βασικοί γκολκίπερ, βασικοί αμυντικοί, μεσοεπιθετικοί ή επιθετικοί).


6. Πιθανές πληροφορίες για την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο συγκεκριμένο ματς (δηλώσεις προπονητή, αγωνιστικό ρεπορτάζ κλπ.).


Οσο μεγαλύτερες συμπτώσεις κρίνουμε ότι υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων σε 2 ή περισσότερους από αυτούς τους τομείς, τόσο πιο «ασφαλές» είναι το ποντάρισμά μας στο διαφαινόμενο «under» ή «over».


Παράδειγμα, αν στον αγώνα που εξετάζουμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ομάδες εμφανίζουν μ.ο. γκολ (ανά έδρα) πάνω από 3 και έχουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ καλά ποσοστά over (ανά έδρα) π.χ. 2-7 over η γηπεδούχος και 3-6 over η φιλοξενούμενη, τότε το over μοιάζει πιο «ασφαλής» επιλογή.


Πότε ξέρω ποιος άσος, διπλό, over ή under αξίζει να πονταριστεί;


Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να οδηγούν σε κάποιο σημείο τα δεδομένα και των δύο ομάδων. Αν δηλαδή η γηπεδούχος έχει 4,1 γκολ μέσο όρο στην έδρα της και η φιλοξενούμενη 1,8 γκολ μέσο όρο εκτός έδρας, τότε το ένα δεδομένο ουσιαστικά αναιρεί το άλλο, οδηγώντας μας σε NoBet.


Το ίδιο ισχύει και για τους «άσους» ή τα «διπλά», αν για παράδειγμα είναι η γηπεδούχος φορμαρισμένη αλλά η γηπεδούχος έχει ρεκόρ 13-2-0 (Ν-Ι-Η) στην έδρα της, τότε κανένα από τα δύο δεδομένα δεν είναι ικανό να μας οδηγήσει κάπου.


Αξιολογώντας τα δεδομένα στα παραπάνω κριτήρια, ΒΓΑΖΟΥΜΕ εμείς την ετυμηγορία μας για τη δίκαιη απόδοση ενός άσου ή ενός διπλού, που σκεφτόμαστε να παίξουμε. Μετά τσεκάρουμε αν η απόδοση αυτή προσφέρεται από τον μπουκ. Αν ναι, αξίζει να παίξουμε τον άσο ή το διπλό, αν όχι προσπερνάμε με ψυχρότητα το ματς. Το ίδιο συμβαίνει και στα under και over.


Το κατά πόσον κρίναμε σωστά την απόδοση που θέσαμε ως minimum για κάθε σημείο, μπορεί να μας το πει μόνο μακροπρόθεσμα το ποσοστό επιτυχίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου