Σύστημα πονταρίσματος ( Απόδοση * Ποσοστό επιτυχίας > 1 )

Πόσα παιχνίδια παίζουμε σε κάθε ποντάρισμα;


Με βάση το παραπάνω ποσοστό (55%), το να κερδίσουμε μια τριάδα αγώνων που παίζουμε παρολί είναι 16,6%, δηλαδή στην περίπτωση που είμαστε καλοί στο στοίχημα, δεν θα κερδίζουμε πάνω από 1,5 δελτίο στα 10 που θα παίζουμε (σε τριάδες).


Επομένως, θα πρέπει να παίζουμε είτε π.χ. τριάδες με απόδοση πάνω από 5,00 για να βγάζουμε κέρδος, πράγμα δύσκολο, είτε μονά αποδεκτά με απόδοση πάνω από 1,80, το οποίο έχει αποδειχτεί πιο εφικτό.


Πόσα ποντάρουμε;


Με βάση επίσης το ποσοστό του 55%, είναι πολύ πιθανό να χάσουμε επτά συνεχόμενα παιχνίδια (ή και παραπάνω), κατά τη διάρκεια μιας στοιχηματικής σεζόν.


Επομένως, πρέπει να ποντάρουμε σε κάθε παιχνίδι τόσα χρήματα, έτσι ώστε όχι μόνο να μην οδηγηθούμε σε προσωπική οικονομική καταστροφή σε μια άσχημη περίοδο, αλλά ώστε να εξασφαλίσουμε την συνέχιση του παιχνιδιού μας ακόμα και σε μια περίοδο που το ποσοστό επιτυχίας μας δεν είναι το προσδοκώμενο.


Ποια η σχέση ποσοστού επιτυχίας – μέσης απόδοσης;


Ποσοστό επιτυχίας είναι το ποσοστό των στοιχημάτων που «πιάνουμε» σε μια μακροχρόνια βάση (minimum 100 αγώνες).


Μέση απόδοση είναιο μέσος όρος των αποδόσεων που δίνουν αυτοί οι κερδισμένοι αγώνες.


Αν η μέση απόδοσή μας είναι 1,8 και το ποσοστό επιτυχίας μας είναι 60% (με ποντάρισμα 1 €), τότε σημαίνει ότι παίζοντας 10 αγώνες, ξοδεύουμε 1€*10 αγώνες = 10 € και έχουμε έσοδα 6αγώνες*1,8 απόδοση=10,80 €. Αρα έχουμε κέρδος 10,80€-10€=0,80€.


Δηλαδή:


στοιχήματα
ποντάρισμα
απόδοση
κέρδος
6
6,00
1,80
10,80
4
4,00
1,80
0
10
10,00
--
10,80


Εσοδα – Εσοδα = 10,80 = 10,00 = 0,80€


Αρα κερδίζουμε 80 λεπτά στα δέκα ευρώ, ή για να το γενικεύσουμε 8% του πονταρίσματος ανά στοίχημα.
Αν λοιπόν το επιτυγχάνουμε αυτό (δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 60% και μέση απόδοση κερδισμένων στοιχημάτων 1,80) θα κερδίζουμε το 8% της στοιχηματικής μας μονάδας.


Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση που η στοιχηματική μας μονάδα αντί για 1€ είναι 100€, το κέρδος μας ανά στοίχημα θα είναι 8€ και στα 100 στοιχήματα 800€.


Ωστόσο, για να αποφύγουμε το να μείνουμε χωρίς κεφάλαιο σε μια (διόλου απίθανη) δύσκολη περίοδο (π.χ. με 5 χαμένα – 3 κερδισμένα – 5 χαμένα στοιχήματα), θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε η στοιχηματική μας μονάδα να είναι το πολύ το 5% του κεφαλαίου μας (π.χ. αν το κεφάλαιό μας είναι 300€, η στοιχηματική μας μονάδα θα πρέπει να είναι 15€), ώστε να έχουμε ένα περιθώριο 20 χαμένων στοιχημάτων παραπάνω από τα κερδισμένα μας.


Σύστημα πονταρίσματος


Το σύστημα πονταρίσματός μας επομένως είναι:


Ποντάρισμα του 5% του αρχικού μας κεφαλαίου σε στοίχημα με ΕΝΑΝ αγώνα.


Παρακολουθώντας τα αποτελέσματα και τη μέση απόδοσή μας, πρέπει να ισχύει ο παρακάτω τύπος:


Μέση απόδοση * Ποσοστό επιτυχίας > 1


Το να πετύχουμε επαρκή μέση απόδοση και επαρκές ποσοστό επιτυχίας ώστε ο πολλαπλασιασμός τους να βγάζει πάνω από 1 δεν είναι καθόλου απίθανο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουμε σώνει και καλά μεγάλες απόδόσεις. Το ποιους αγώνες θα παίξουμε και σε ποιες αποδόσεις είναι κάτι που αναλύουμε σε άλλο άρθρο.


Από την εμπερία μας, είναι ασφαλές να πούμε ότι αν παίζουμε με βάση το πόσο δίκαιη μας φαίνεται μια απόδοση (με minimum το 1,45) και παίζοντας πάντα σημεία στα οποία δίνουμε τουλάχιστον 50% πιθανότητα με βάση την κρίση μας (εξηγείται σε άλλο κεφάλαιο το ποιοι παράγοντες θα μας οδηγήσουν σε αυτό το νούμερο), ο συνδυασμός ενός ποσοστού επιτυχίας 60% και μιας μέσης απόδοσης 1,80 (που μας δίνει κέρδος ανά ποντάρισμα 8%) είναι παραπάνω από εφικτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου